سیستان و بلوچستان: ثروتمند خاکسترنشین!

ساخت وبلاگ

استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ ایجاد کرده است.

موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی، علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون، به انبار غله ی ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک توفان شن تبدیل شده است.

مخاطره ی اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.

از عمده فجایع این سیلاب‌ها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراه‌هاست که در فروردین امسال نیز شاهد ویرانی های آن و خسارات جانی و مالی هولناک آن بودیم!

در جنوب سیستان و بلوچستان در منطقه چابهار و مکران، دروازه ورود ایران به اقیانوس‌های جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته که در شرایط توفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان می‌دهد و لنج‌های بزرگ را همچون پر کاهی به اطراف پرتاب می کند!

توفان‌های بزرگ یکی دیگر از مخاطرات دریایی محسوب می‌شود و از نمونه‌های آن می‌توان به توفان آشوبا اشاره کرد که چندی قبل می رفت تا ساحل چابهار را در هم نوردد، اما خوشبختانه راهش را کج کرد!

زلزله از دیگر بلایای طبیعی استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل واقع شدن این استان در نزدیکی گسل‌ها همواره شاهد وقوع زلزله های مختلف هستیم.

استان سیستان و بلوچستان با دارا بودن سیصد کیلومتر مرز دریایی از مستعدترین استان‌های ایران است اما در آتش خیره سری و سفاهت مسئولان می سوزد!


برچسب‌ها: سیستان و بلوچستان, توفان آشوبا, دریاچه هامون, انبار غله ایران
 |+| نوشته شده در  جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ساعت 10:55&nbsp توسط بهمن طالبی  | 

ششم و متوسطه اول...
ما را در سایت ششم و متوسطه اول دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : golzhya بازدید : 8 تاريخ : پنجشنبه 20 ارديبهشت 1403 ساعت: 15:02